06 – 255 66 800 peter@cranio-terhorst.nl

Behandelmethode

Mijn behandelmethode

Mijn behandelmethode richt zich op de oorzaak van uw klacht. Tijdens het eerste consult stel ik, indien noodzakelijk, nog aanvullende vragen t.a.v. uw vooraf ingestuurde e-take formulier. Vervolgens onderzoek ik uw gehele lichaam en ga ik met name op zoek naar restricties binnen uw fasciaal systeem.

Fasciaal systeem

Binnen het lichaam zijn alle structuren verbonden door bindweefsel. Dit bindweefsel bevindt zich in en rond de huid, de spieren, schedel, botten, organen, bloedvaten en zenuwen. De bindweefselverbindingen zorgen naast de stevigheid juist ook voor de beweeglijkheid van alle verschillende onderdelen. Het is dus zeer belangrijk dat het bindweefsel vrij kan bewegen.

Beperkingen in het bindweefsel, ontstaan na bijvoorbeeld een operatie, ontsteking, verkeersongeval, bevalling, overbelasting of emoties, kunnen klachten veroorzaken op vele plaatsen in het lichaam. Dit betekent dat bij bijvoorbeeld rugklachten de oorzaak van het probleem in de rug kan zitten, maar ook net zo goed ergens anders in het lichaam.

Trauma

Na een trauma of ongeval zal ons lichaam in eerste instantie zelf herstellen, zoals een wond die heelt. Soms is het zo dat het trauma te groot is of het zoveelste trauma op rij, waardoor we niet meer in staat zijn te herstellen en genezing of herstel veel langer duurt of zelfs uitblijft. Dan rest een litteken (restrictie).
We hebben littekens in verschillende lagen in ons lijf, zowel bewust als onbewust. Lichamelijk, emotioneel en in onze ziel. Dit zorgt voor aanpassingen van het bindweefsel, wat als het ware verhardt. Het zijn ook deze verhardingen die de oorzaak kunnen zijn van uw klachten.

De behandeling

Het uitgangspunt van mijn behandeling is het vergroten van de belastbaarheid van uw lichaam. Dit doe ik door de beweeglijkheid en functie van het bindweefsel te optimaliseren.
Ik werk altijd met mijn handen. Met mijn handen kan ik het beste vaststellen welke weefsels ‘vast’ zitten. Ik werk met zachte manuele technieken, dus er is geen sprake van ‘kraken’ of het hard rekken van en/of verlengen van weefsels en spieren.
Wanneer verhardingen (restricties) in het bindweefsel een emotionele lading bevatten kan ik ook deze weer ‘in beweging brengen’, zodat uw lichaam ook op emotioneel vlak weer beter in balans komt.

Duur en frequentie

De behandeling draait in alle opzichten om het weer in balans brengen van het lichaam. Ik behandel tot het punt dat uw lichaam het weer kan overnemen; het zelfgenezend vermogen van uw lijf zorgt daarna zelf voor herstel.
Omdat uw lichaam tijd nodig heeft om na de behandeling een nieuw evenwicht te vinden en zichzelf te herstellen, volgen de behandelingen (doorgaans) niet kort op elkaar.

Contact gegevens

Peter ter Horst
Bongerd 2
7623 KB Borne

T: 06 – 255 66 800
E: peter@cranio-terhorst.nl

SLUIT
SLUIT