06 – 255 66 800 peter@cranio-terhorst.nl

Kinderen

Craniosacraal therapie is bij uitstek geschikt voor baby’s en (kleine) kinderen.

Vooral bij overmatig huilen (huilbaby), voorkeurshouding, overstrekken en slaapproblemen,  kan craniosacraal therapie een belangrijke positieve verandering bewerkstelligen. Maar ook kinderen die op een of andere manier in hun ontwikkeling achterblijven, of anderszins klachten hebben, zoals leer- en gedragsproblemen, kinderen met een motorische achterstand en/of coördinatie problemen komen in aanmerking voor craniosacraal therapie. Laat wel altijd medisch onderzoek verrichten naar de eventuele oorzaak van de klachten.

Soms ontstaan er tijdens de behandeling spontane bewegingen bij het kind. Via deze bewegingen kunnen spanningen (in de fascie) zich ontladen. Ook bij kinderen kunnen emoties vrijkomen, het uiten daarvan draagt bij aan het herstel. Veiligheid, ruimte, rust, tijd en aandacht voor kind en ouders/verzorgers staan bij mij op de voorgrond.

Omdat ik tijdens het behandelen van volwassenen steeds vaker vragen kreeg of ik (ook) iets voor hun kind kon betekenen en dat tevens regelmatig om een huilbaby ging, ben ik gestart met de opleiding Pediatrie (kinderaantekening) bij de craniosacraal therapie. Het was en is voor mij belangrijk om beslagen ten ijs te komen wanneer ouders hun kostbaarste bezit “uit handen geven” (ik ben zelf vader van een prachtige dochter -2008- en zoon -2009-). In 2014 hebben de eerste 11 therapeuten van Nederland deze opleiding succesvol afgerond. Ik was er daar één van. Iets waar ik trots op ben!

Contact gegevens

Peter ter Horst
Bongerd 2
7623 KB Borne

T: 06 – 255 66 800
E: peter@cranio-terhorst.nl

SLUIT
SLUIT